برای ثبت نام دوره های آموزشی غیرحضوری، ابتدا باید از قسمت عضویت سایت، عضو سایت شوید و اگر از قبل عضو سایت بوده اید از قسمت ورود سایت، وارد شوید و سپس نسبت به ثبت نام دوره مورد نظر اقدام نمایید، در پایانِ پرداخت هزینه، شماره سفارش را حتما نزد خود نگه دارید. در مرحله بعد منبع آموزشی دوره موردنظر را دانلود و مطالعه نمایید و در پایان در آزمون آنلاین دوره مورد نظر شرکت نمایید، در صورت کسب ۵۰درصد امتیاز، گواهی صادر میشود و از طریق آدرس ایمیل یا تلگرام یا واتساپ و .... به حضورتان ارسال میگردد.

SSL یک پروتکل امنیتی برای ایجاد ارتباط امن بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده برای انتقال اطلاعات مهم است، برای مثال سایت های پرداخت بانکی اطلاعات کارت بانکی شخص را دریافت می کند بنابر این نباید اطلاعات را به صورت Clear تبادل کنند، پروتکل SSL که مخفف Secure Sockets Layer است کاربرد پیدا می کند.

کلمه SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer به معنای “لایه امن پروتکل” است و با نام‌های زیر شناخته و ربط داده می‌شود:

  • Https (پروتکل امن)
  • Hypertext transfer protocol over secure layer (پروتکل انتقال ابر داده از طریق لایه امنیتی)
  • s-HTTP
  • Secure HTTP

این پروتکل در تاریخ ۱۹۹۶ توسط شرکت Netscape طراحی شد و به سرعت به یک پروتکل برای انتقال داده‌ها به صورت امن، مورد استفاده قرار گرفت.

SSL روشی برای برقراری ارتباطات امن بین یک سرویس دهنده و یک سرویس گیرنده است. در واقع SSL پروتکلی است که بین لایه ۳ و ۴ از مدل TCP/IP قرار می گیرد. مزیت استفاده از این پروتکل، موارد امنیتی آن برای امن کردن پروتکل های غیرامن نظیر HTTP، LDAP، IMAP و… می باشد که براساس آن رمزنگاری بر روی اطلاعات plain text که قرار است از یک کانال ارتباطی غیرامن مثل اینترنت عبور کنند، اعمال می شود.

مزیت استفاده از پروتکل امنیتی SSL بالابردن امنیت پروتکل های لایه ی کاربردی (از مدل TCP/IP ) می باشد که بر اساس یک الگوریتم بر روی داده های خام محرمانه رمز گذاری صورت می گیرد تا بتوان آنها را از کانال ارتباطی غیر امن یعنی اینترنت عبور داد.

شرکت های اعطا کننده ی گواهینامه های امنیتی SSL هویت هر کدام از طرفین را برای دیگری تائید می کنند و تضمین کنند که در صورتی که اطلاعات به سرقت رفت برای هکر قابل استفاده نباشد (اطلاعات رمزگذاری شده باشد.)

SSL چگونه کار می کند؟

SSL در واقع پروتکلی است که در آن ارتباطات به وسیله یک کلید ، رمز گذاری (Encryption) می شوند. لازم به ذکر است زمانی که قرار است یکسری اطلاعات به صورت SSL به یک سایت که سرور آن گواهینامه SSL را دارد (ابتدای آدرس سایت https باشد) ازسال شود ، ابتدا باید از یک کلید به عنوان قالبی برای به رمز درآوردن اطلاعات بین خدمات گیرنده (Client) و خدمات دهنده (Server) استفاده شود. برای ساخت این کلید نیاز به چند مرحله هماهنگی به شرح زیر است.

وقتی سرور بخواهد پروتکل SSL را فعال کند ابتدا یک کلید عمومی (Public Key) می سازد.
سپس کلید عمومی را همراه با یک درخواست گواهینامه SSL به یکی از صادرکنندگان این گواهینامه مثل وریساین (Verisign) ارسال می کند.

وریساین نیز ابتدا مشخصات و میزان قابل اعتماد بودن و امنیت سرور را ارزیابی کرده و کلید عمومی را دوباره رمزگذاری می کند و برای سرور می فرستد تا در انتقال اطلاعات خود از آن استفاده کند. به این کلید جدید کلید خصوصی یا امنیتی (Private Key) می گویند.

حال هر زمان که کاربر بخواهد از طریق پرتکول SSL به این سایت دست یابد ، ابتدا کامپیوتر کاربر یک کلید عمومی برای سرور می فرستد (هر کامپیوتر کلید مخصوص به خود را دارد).

سرور نیز این کلید عمومی را با کلید امنیتی خود مخلوط کرده و از آن کلید جدیدی می سازد سپس آن را به کامپیوتر کاربر می فرستد.از این به بعد تمامی اطلاعاتی که رد و بدل می شوند با این کلید جدید رمزنگاری می شوند.

البته واضح است که نیازی به دانستن تمام این جزییات نیست و ما جهت رفع کنجکاوی آن ها را توضیح دادیم. فقط این را بدانید که با استفاده از این سرویس اطلاعات کاملا رمزنگاری شده و بازکردن آن ها تقریبا غیرممکن است. ضمن این که تنها وظیفه شما این است که از این امکانات استفاده کنید و پرتکول SSL را در مرورگر برای ایمیل و دیگر حساب های خود که سرور به شما این امکان را می دهد فعال کنید.